Bergensbedriften StormGeo mottok Eksportprisen 2016

– Dette er en stor anerkjennelse for arbeidet de ansatte gjør, og det er veldig stas at vi endelig vant etter å ha vært nominert tre år på rad, sier Hege Kveen og Svein Kåre Giskegjerde i StormGeo.

Juryleder for Eksportprisen, John G. Bernander, mener StormGeo representerer en bedrift som virkelig har grepet mulighetene.

– StormGeo har en eksportandel på over 80 prosent, har vist god lønnsomhet og suksess over tid og skaper verdier i Norge gjennom markeder ute, sier Bernander. Årets fagjury, som i tillegg til Bernander bestod av Siri Hatlen og Gunn Wærsted løftet også frem at årets vinner har vært gjennom en imponerende vekstperiode, og er et godt eksempel på et selskap som har evnet å omstille seg ved å være innovative i tråd med kundenes behov.

Beslutningsstøtte

StormGeo er en av verdens største kommersielle leverandører av værtjenester. Selskapet leverer beslutningsstøtte til værkritiske operasjoner innen fornybar energi og media, samt offshore-, onshore- og luftfartsnæringen. Selskapet ble etablert i 1997 av meteorolog og programleder Siri Kalvig i samarbeid med TV2. De har siden den gang utviklet seg til å omfatte 26 kontorer fordelt på 16 land og mer enn 340 ansatte. Selskapet har ekspandert globalt og har i dag 340 ansatte fordelt på 26 kontorer i 16 forskjellige land verden over.

Premiere norske eksportbedrifter

StormGeo vant Eksportprisen 2016 og mottok utmerkelsen av Kari Traa.

Eksportprisen har som hensikt å premiere norske eksportvirksomheter som er innovative, har vist suksess over tid og som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder. Prisen deles ut av GIEK (Garantiinstituttet for Eksportkreditt) GIEK Kredittforsikring og Eksportkreditt Norge. De om lag 80 aktørene som var nominert til årets pris, opererer innen fiskeri, IT og elektronikk, maritim sektor, olje og offshore og industri.

Se en kort presentasjon av StormGeo

Les mer om E24´s omtale av StormGeo

Les mer om de 10 beste bedriftene

Powered by WebSite AS